Kort nieuws

Interessant artikel? Deel het met uw collega tandarts!

Heeft u zelf een nieuwtje te vertellen? Wilt u iets kwijt over het vak?
Stuur uw bericht naar marketing@henryschein.be. Wij geven het hier een plaats.

TOELATINGSEXAMEN TANDARTS

Dit jaar namen 1.227 jongeren deel aan het toelatingsexamen tandarts in Brussels Expo. Het examen is sinds 2018 wat vernieuwd. Het werkt nu met een “numerus fixus”: alleen de hoogst gerangschikte kandidaten zullen toegelaten worden tot de opleiding. Dit jaar waren dat er 135 voor de opleiding tandarts. Het examen is aangepast vanwege het toenemende aantal kandidaten. Het eerste deel van de inhoud gaat over wiskunde en wetenschappen, en het tweede deel over vaardigheden zoals conflicten, luisteren, empathie, analyseren of redeneren. De studenten moeten voor beide delen geslaagd zijn.

Bron: www.hln.be

EFFECT ALCOHOL OP TANDEN

Alcohol heeft een negatief effect op uw tanden. Het is intussen bekend dat alcohol de speekselproductie verlaagt. Het grootste probleem is de zuurtegraad in alcoholische drankjes. Dit leidt tot tanderosie (slijtage van het tandoppervlak). Hoe hoger de zuurtegraad van een drankje, hoe lager de pH- waarde en hoe schadelijker voor het gebit. De pH-waarde van water is ongeveer 7. Erosie gebeurt bij een waarde van 5,5. Het hardste materiaal van ons lichaam zijn de tanden. Alcohol kan dit harde materiaal laten oplossen. Het advies zou dan ook zijn om drankjes met een rietje te drinken en om regelmatig met water te spoelen. 

Bron: www.hln.be

STRAFFE TANDARTS

Karel Sabbe, een tandarts uit Waregem met een praktijk in Gent, is een fervente ultrarunner. Hij brak voor de tweede maal een wereldrecord. Sabbe (28) liep in 41 dagen een route van 3.525 kilometer - over bergen en door rivieren. Nooit was een loper zo snel op de mythische Appalachian Trail. “Opgeven? Nooit aan gedacht”.De Appalachian Trail is een van de langste wandelroutes ter wereld en gaat over hoge bergtoppen, door brede rivieren en over moeilijk te beklimmen rotsen. Een gewone wandelaar heeft 180 dagen nodig om de route af te leggen. "Nu eerst uitblazen en dan weer naar de tandartspraktijk", zegt hij. Van zijn straffe verhalen zullen de monden openvallen. 

Bron: www.hln.be

Bron: hln.be © RV

SMAAKJES IN DE MOND

Wist u dat smaken kunnen verschillen per land en regio?
In Zuid-Europa bijvoorbeeld houden mensen van zoet en fruitsmaken. Noord-Europeanen houden het liever fris met mint. En in Scandinavië lusten de mensen dan weer graag salmiak smaak... 


Meer info

Shine! Online is het Business Solutions e-zine van Henry Schein Dental Belux. Via dit online magazine willen wij u in een aangenaam interactief kader laten beleven wat Henry Schein voor uw praktijk kan betekenen.

We brengen de tandarts dichter bij onze totaaloplossingen, onze partners en onze producten. Shine! Online geeft een overzicht van alle nabije evenementen, workshops en cursussen en biedt per editie enkele exclusieve promoties aan. Het geheel is meer dan de som van de delen, het geheel doet elke tandartspraktijk groeien. Dat is ons doel.

Shine! Online is een e-zine. U vindt het menu onderaan uw venster. Van daaruit kan u via de pijltjes links en rechts doorheen het magazine surfen. Of, u kiest daar meteen een pagina van uw keuze. Op elke pagina kan u verticaal op en neer scrollen. Snuister, scroll en klik uw weg doorheen het verhaal van de moderne tandheelkunde.

U leest Shine! Online bij voorkeur via desktop, laptop of tablet.

Veel leesplezier.

Vragen?

Stuur uw vragen, opmerkingen of suggesties aan ons door. We nemen snel contact met u op.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel deze pagina

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in Shine!

Zoek naar een specifieke term doorheen de magazines.
Vul minimaal 3 karakters in.

Shine! Overzicht

Shine! is het Business Solutions Magazine dat elke tandartspraktijk doet groeien. Shine! is een uitgave van Henry Schein Dental Belux.

Let your dental practice shine on.
Powered by Henry Schein.
Volledig scherm

Shine! Overzicht

Shine! is het Business Solutions Magazine dat elke tandartspraktijk doet groeien. Shine! is een uitgave van Henry Schein Dental Belux.

Let your dental practice shine on.
Powered by Henry Schein.